Європол попереджає, що "Ісламська держава" зосередиться на терактах в Європі

Голова Європолу Роб Уейнрайт попередив, що "Ісламська держава" має "бажання та можливості" влаштувати серію терактів на території Європи

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Російську службу BBC.

"Так звана "Ісламська держава" має бажання та можливості продовжувати атаки в Європі. Звичайно, національні структури безпеки роблять все можливе для того, щоб їх попередити", - сказав голова Європолу під час відкриття нового контртерористичного центру в Гаазі.

За словам Уейнрайта, теракти в Парижі засвідчили, що "ІД" здатна організувати "кампанію великомасштабних терористичних атак в масштабі всього світу".

"ІД" готує нові напади, включаючи атаки, подібні теракту в Мумбаї, які будуть відбуватися в країнах-членах ЄС, в першу чергу у Франції", - продовжив глава агентства.

Як очікують в Європолі, метою джихадистів можуть стати цивільні об'єкти. Уейнрайт пояснив, що і теракт в Парижі, і вибух на борту російського літака А-321 в небі над Єгиптом показують, що цивільні цілі привертають екстремістів, оскільки такі напади викликають великий резонанс у пресі і соцмережах.