Дешева нафта традиційно знецінила рубль

Курси євро та долара на відкритті торгів на Московській біржі 26 січня зросли приблизно на 2 руб. Ослаблення російської валюти відбулося на тлі здешевшання нафти

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК.

О 10:10 на Московській біржі долар коштував 82,21 руб., що більш ніж на два рубля вище, ніж на закритті в понеділок, коли за американську валюту давали 80,04 руб. Європейська валюта на відкритті торгів піднімалася більше 89,22 руб., що істотно вище за рівень закриття торгів у понеділок. Тоді за євро давали 86,93 руб.

Падіння рубля до долара і євро відбувається на тлі падіння цін на нафту - обидві бенчмарки, американська WTI і північноморська Brent, опустилися нижче $30 за барель після короткочасного підйому. Причина зниження нафтових цін - скорочення споживання палива в Китаї, а також заява саудівської нафтової компанії Saudi Aramco про збереження інвестицій в енергетичні проекти на колишньому рівні, незважаючи на падіння нафтових цін і перевиробництво нафти на світових ринках.

25 січня економіст Сергій Гурієв у своїй колонці для Financial Times заявляв, що рубль, швидше за все, втратить ще 10-15% своєї вартості, якщо нафтові ціни продовжать залишатися на низькому рівні.