Морози відступають: в Україну прийшло потепління

Відсьогодні в Україні потеплішає

Зокрема, на кілька градусів температура збільшиться на Харківщині та Сумщині, де напередодні був рекордний мороз - до -26, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

Через заморозки у Харкові погано рухається громадський транспорт. Техніка не витримує надто низької температури.

На Сумщині нині працюють пункти обігріву та 300 патрулів рятувальників та працівників Червоного Хреста, які проводять обхід літніх та самотніх людей. Освітяни подовжили карантин у школах та дитсадках: епідпоріг щодо грипу та ГРВІ там перевищений утричі.

У найбільш засніжених регіонах, на Миколаївщині та Одещині, досі складно проїхати через замети. Подолати наслідки негоди на півдні намагаються вже понад тиждень. Утім, деякі села й досі сидять без електрики та харчів.

Минулого тижня аномальні снігопади паралізували рух у п'ятьох областях на півдні та в центрі. Кілька діб траси для проїзду там узагалі були закритими, на деяких рух досі обмежений.

У школах через негоду скасували навчання. Аеропорти Дніпропетровська, Одеси та Харкова скасували рейси.

Обледенілі дроти рвалися під вагою криги - сотні сіл та містечок залишилися без світла. До деяких ремонтні бригади не могли пробитися майже тиждень, адже навіть на уже розчищених шляхах ураганний вітер надував нові кучугури.