На Дніпропетровщині епідемпоріг перевищено вдвічі

У Дніпропетровській області станом на вівторок, 26 січня, епідемічний поріг із захворюваності на ГРВІ та грип перевищений удвічі

Про це повідомив начальник Головного управління Держсанепідемслужби України в Дніпропетровській області Андрій Кондратьєв, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

За словами посадовця, 25 січня в Новомосковському районі зафіксували смерть від ускладнень свинячого грипу (штам H1N1) 60-річного чоловіка, штам грипу H1N1 виявлено у трьох десятків хворих. 

"Є 100%підтвердженняв одному випадку. Кількість матеріалу, який відібраний і за яким у нас є позитивна відповідь, – це 32 хворих", – сказав він.

Через карантин на канікули відправлені понад 15 тис. учнів Дніпропетровської області.

За даними санстанції, у Кривому Розі поріг перевищено в 2,4 рази, в кількох сільських районах – утричі. У Дніпропетровську епідемічний поріг поки що не перевищили, але це, як прогнозують, відбудеться наприкінці тижня.

"Заходи профілактики зовсім не залежать від того, як називається цей грип – свинячий, пташиний, слонячий або ще якийсь. ГРВІ, в які входить грип, – це вірусні інфекції, що передаються повітряно-крапельним шляхом. Джерелом вірусу є людина. Якщо зустрілися з вірусом, то ви або захворієте (якщо не робили щеплення), або не захворієте (якщо робили щеплення) чи перенесете в легкій формі. Ніяких народних засобів, ліків (з недоведеною ефективністю) для лікування і профілактики ГРВІ не існує. Намагайтеся не ходити зайвий раз до супермаркету, не їздити в громадському транспорті. Якщо є можливість зробити щеплення, то зробіть це. Ще одне правило: захворів – сиди вдома", – зазначила головний лікар міського центру здоров’я Алла Толчинська.