Перед банкрутством з "Дельта Банку" було виведено 20 млрд грн

За даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, з "Дельта Банку" загалом було виведено 20 млрд грн

Про це повідомив заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Оленчик в ході "круглого столу" в Києві, передає Еспресо.TV. з посиланням на Delo.ua.

За його словами, Фонд ініціював відкрите засідання у цій справі.

При цьому компанією Cargill Financial Services International (компанія, яка тримала 29% акцій банку - ред) з "Дельта Банку" активів на суму 2,5 млрд грн.

В цілому, за словами Оленчика, з "Дельта Банку" були виведені активи на суму понад 20 млрд грн.

Як уточнив ліквідатор "Дельта Банку" Владислав Кадиров, загальний обсяг втрачених активів "Дельта Банку" оцінюється в 22 млрд грн.

"Всього було укладено 1500 угод (що призвели до виведення активів) на 22 млрд грн. Ці угоди (пізніше) були визнані нікчемними, - сказав він.

Ліквідатор повідомив, що для виведення активів банку укладалися договори з продажу кредитних портфелів за безцінь.

Так, на користь "Фокстроту" було виведено 2,7 млрд грн, Авант-банку - 0,5 млрд грн, "Укргазвидобування" - 255 млн грн.

Кадиров додав, що загальні вимоги вкладників четвертої черги "Дельта Банку" складають 10 млрд грн (до четвертої черги відносяться вкладники з депозитами понад 200 тис. грн).

Як повідомлялося, Національний банк 2 жовтня 2015 прийняв рішення про відкликання ліцензії та ліквідації "Дельта Банку".

"Дельта Банк" заснований в 2006 році. Його найбільшими акціонерами до початку 2015 року були Микола Лагун (70,61%) і Cargill Financial Services International, Inc. (29,39%).

На 1 січня 2015 року з розміром загальних активів "Дельта Банк" займав 4-е місці (60,303 млрд грн) серед 158 діючих фінустанов.