"Народний фронт" відповів БПП на звинувачення у саботажі реформ

За реформи в Україні відповідає не лише уряд, але й президент, який очолює Національну раду реформ

Про це у Facebook заявив лідер парламентської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, передає Еспресо.TV.

Він відповів лідеру фракції БПП Юрію Луценку, який сказав сьогодні, що якщо Яценюк обговорює питання народного референдуму, то очолюваному йому уряду "не цікаво займатися нічим".

"Ми цінуємо сарказм керівника фракції Блоку Петра Порошенка. Але вважаємо, що його треба залишити до кращих часів", - вважає Бурбак.

Він зазначив, що за економічні реформи в країні відповідає і уряд, де міністри економічного блоку представляють Блок Петра Порошенка, і Національна рада реформ, яка персонально очолюється президентом.

"Щодо пропозицій про звіт уряду. Прем’єр-міністр та уряд готові вкотре прийти і звітувати. Прозвітувати повинні і всі міністри від коаліції разом із прем’єр-міністром, і коаліція на предмет виконання коаліційної угоди і підтримки уряду", - повідомив Бурбак.

Лідер фракції "Народний фронт" наголосив, що його фракція поважає позицію Блоку Петра Порошенка і вимагає поважати позицію фракції Яценюка.

"Для внесення змін до Конституції щодо децентралізації необхідно 300 голосів у Верховній Раді України, понад з 80 із яких ми готові віддати - при умові зобов’язання Росії виконати базові принципи Мінських угод", - написав Бурбак.