Росія не хоче приймати назад біженців з Сирії, які перебрались у Норвегію

За словами голови російського МЗС Сергія Лаврова, Москва не хоче приймати назад 5400 біженців, які вже перебрались до Норвегії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Нагадаємо, Осло хоче депортувати шукачів притулку, які в грудні 2015 року потрапили до Норвегії з Росії, перетнувши арктичний кордон. В країні вважають, що Росія для них безпечна.

"Мова йде про людей, які прибули до Росії з метою або працювати в Росії, або відвідати родичів. Вони не декларували своєї (справжньої) мети візиту – транзит до Норвегії", - сказав Лавров під час щорічної прес-конференції.

"Це означає, що вони умисно надали неправдиву інформацію про мету свого візиту до Російської Федерації. Ось чому ми не хочемо пускати цих людей назад у Росію", - сказав голова МЗС РФ.

У Норвегії після заяви Лаврова заявили, що вони зв'язалися з російським МЗС та отримали запевнення, що Москва все ще відкрита до прийому назад як мінімум 5400 шукачів притулку, які потрапили в країну минулого року. Більшість із них – вихідці з Сирії.

"Росія завжди казала, що вона не зацікавлена в більшості з 5400 біженців. Але ми отримали розуміння від Росії, що ми можемо вислати назад тих, хто має діючу візу та дозвіл на перебування в Росії", - сказав речник МЗС Норвегії Рюне Бостад.