У ЦВК чекають, що Порошенко якнайшвидше схвалить перевибори у Кривому Розі

Заступник глави ЦВК Андрій Магера наголошує, що для нормального проведення перевиборів мера Кривого Рогу потрібен підпис президента на відповідному законі якнайшвидше

Свою думку він висловив у програмі "Вечірній телеекспрес" на Еспресо.TV.

"Для нас є вкрай важливим те, якщо президент підпише закон і офіційно оприлюднить, щоб набрання чинності відбулося якомога швидше. Якщо це буде зроблено значно пізніше, то можуть виникнути щодо дотримання процедур під час позачергових виборів міського голови, оскільки не всі етапи виборчого процесу ми вже зможемо пройти", - пояснив Андрій Магера. 

За його словами, можливі два варіанти: або президент підписує закон якомога найближчим часом і вводить його в дію, або ж накладається вето.

"Найгірший варіант - це коли президент вирішує його підписувати на 15-й день. Я думаю, що можуть виникнути організаційні проблеми: це питання утворення дільничних виборчих комісій, це питання висування реєстрації кандидатів на посаду міського голови. Запускається процес, коли часу є обмаль", - сказав Магера.

Заступник голови ЦВК розповів про кошти, які виділяють на ці перевибори.

"Це сума близько 5 млн грн. Величезна сума піде на утворення ДВК, забезпечення їхнього фінансування. Тому ні для кого це не буде секретом, коли скажу, що левова частка видатків на будь-які вибори йде на заробітну плату членам виборчих комісій", - пояснив Магера.