У Швейцарії хлопця не взяли до армії через специфічні смаки в їжі

У Швейцарії 19-річного хлопця відмовилися брати в армію через те, що той є веганом

Про це повідомляє The Local, передає Еспресо.TV.

Житель кантону Вале, 19-річний слухач бізнес-школи Антоні да Кампо, мріяв служити в швейцарській армії: він очікував, що в підсумку "отримає досвід, який багато йому дасть" в житті. Він успішно пройшов всі тести, його фізична форма і психічний стан задовольнили вимоги, які висувають до призовників.

На призовному пункті да Кампо заявив, що є суворим веганом (вегани - група людей, які з етичних причин не вживають тваринну їжу і відмовилися від використання всіх продуктів тваринного походження, включно з одягом та взуттям, - ред.). і дотримується самостійно розробленої дієти: не їсть м'ясо, рибу, продукти з молока, яйця і мед.

Коли він заявив, що не буде також носити взуття зі шкіри, військові направили його на медкомісію, щоб лікар, якщо вважатиме за потрібне, прописав йому носіння взуття зі шкірозамінника. Однак лікар вирішив інакше, і після консультації з керівництвом оголосив Антоні да Кампо, що той не годиться для служби: армія не може забезпечити йому особливий раціон і видати спецвзуття.

"Ми не стверджуємо, що вегетаріанці не можуть служити, - пояснив прес-секретар одного з підрозділів Міноборони Каспар Циммерман. - Але армійська логістика має справу з великими масами людей, і ми не можемо йти назустріч призовнику в кожному індивідуальному випадку".

Та Кампо це пояснення не задовольнило: він звинуватив військових в тому, що вони відстали від життя і не беруть до уваги еволюційних процесів, що відбуваються в суспільстві. За словами призовника, все більша кількість жителів Швейцарії стають вегетаріанцями, і армія чинить нечесно, не беручи цей факт до уваги.