В Одесі поліція після погоні затримала активістів Самооборони

В Одесі поліція затримала активістів Самооборони Тодора Пановського і Віталія Кожухара

Про це повідомили у прес-службі поліції Одеської області, передає Еспресо.TV з посиланням на "Думскую".

"Співробітники поліції затримали порушників правил дорожнього руху, які в районі проспекту Шевченка перетнули подвійну суцільну, не реагували на вимоги правоохоронців і намагалися втекти", - розповіли у відомстві.

Автомобіль, в якому їхав Пановський із друзями, після вимог зупинитися додав швидкості. Почалася гонитва, кілька поліцейських машин намагалися перехопити порушника.

Заблокувати і зупинити автомобіль вдалося тільки на перехресті Канатної та Троїцької вулиць. Активістів доставили в Приморський відділ поліції.

Тодор Пановський

Водночас Кожухар вважає дії поліцейських незаконними. За його словами, мікроавтобус, в якому знаходився Тодор Пановський, був зупинений біля штабу організації. Кожухар вийшов до місця подій, щоб з'ясувати ситуацію і дізнатися причину зупинки.

Він запропонував скласти протокол про порушення правил дорожнього руху прямо на місці і став заперечувати проти доставки Пановського і водія автобуса у відділення поліції.

За словами активіста, у відповідь на це поліцейські застосували спецзасоби - бризнули сльозогінним газом, наділи на Кожухаря наручники і разом із рештою затриманих доставили до Приморського райвідділу.

Фото: "Думская"