Велогонщик, якого збило зустрічне авто, пропустить сезон

Німецький велогонщик Джон Дегенкольб з команди Giant-Alpecin пропустить сезон весняних класичних гонок після того, як разом з партнерами по команді його збив автомобіль під час тренування

Інцидент трапився 23 січня в іспанському Кальпе, де тривав тренувальний збір команди, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт".

Гонщиків збив зустрічний автомобіль. Серед потерпілих, крім Дегенкольба, опинилися Варран Баргом, Чед Хага, Фредрік Людвігссон, Рамон Сінкелдам і Макс Уолшейд.

Повідомляється, що лідеру Giant-Alpecin в одній з клінік Валенсії була проведена тригодинна операція, за результатами якої лікарям вдалося зберегти Дегенкольбу пошкоджений палець руки. За прогнозами лікарів гонщику потрібно близько трьох місяців на відновлення.

"Йдеться не про повернення до нормального життя, для нього нормальне життя - це змагатися на найвищому рівні, тому процес відновлення для нього буде більш тривалим, ніж для звичайних людей", - сказав лікар Педро Кавадас, який робив операцію.

Таким чином, Дегенкольб може пропустити сезон весняних класичних гонок, включаючи "Мілан - Сан-Ремо" і "Париж - Рубе", переможцем яких він став у 2015 році.