Чорна смородина знижує ризик розвитку діабету, - дослідження

Учені з Університеті Абердіна планують перевірити в ході майбутніх клінічних випробувань вплив чорної смородини на розвиток діабету

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Peace FM Online.

На думку дослідників, антиоксиданти, що містяться в ягодах, впливають на процес метаболізму вуглеводів і цукрів. У підсумку, в кров після їжі надходить менше глюкози.

Коли рівень цукру в крові піднімається занадто високо, то робота підшлункової залози порушується, і в організмі не виробляється достатньо інсуліну. У дослідженні візьмуть участь 16 чоловік, які будуть з'їдати 200 г чорної смородини. Потім вчені порівняють рівні цукру в крові учасників.

До речі, інше дослідження вчених із США показало, що операції, які знижують вагу, зменшують тягу до солодкого. Спеціалісти порівнювали активність мозку у мишей. Деяким гризунам зробили шлункове шунтування. Це операція, при якій зменшується розмір шлунку, а їжа перенаправляється в тонкий кишечник, щоб її всмоктування не відбувалося.

Піддослідні тварини, які не пройшли через операцію, вживали їжу, навіть якщо тільки що поїли. А гризуни, яким зробили шунтування, не чіпали їжу. Учені помітили: в мозку цих гризунів при вигляді їжі не виникало бажання їсти. Таким чином, скоро вченим вдасться позбавити огрядних людей від тяги до солодкого без операції.