МЗС вручило російському консулу ноту протесту з вимогою звільнити Савченко

Міністерство закордонних справ України у вигляді дипломатичної ноти висунуло вимогу консулу Російської Федерації в Україні негайно звільнити незаконно утримувану громадянку України, народного депутата Надію Савченко

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МЗС.

"У зв'язку з системним порушенням судовими органами Російської Федерації законного права Н. Савченко на належний захист 27 січня 2016р в МЗС України був викликаний консул посольства Російської Федерації в Україні і йому вручена нота протесту проти свавілля, що триває щодо неї від так званого російського правосуддя", - йдеться в повідомленні.

У ході зустрічі російській стороні було заявлено вимогу вжити заходів щодо забезпечення Савченко належної і кваліфікованої медичної допомоги у зв'язку з погіршенням її здоров'я, обумовленим голодуванням на знак протесту проти незаконного утримання в Росії.

"Увагу представника посольства Російської Федерації привернули до неприпустимості грубого порушення судовими органами РФ законного права захисту Савченко представляти в суді матеріали неспростовних доказів її невинуватості, в тому числі - наданих українськими компетентними органами", - йдеться в повідомленні. 

Російській стороні було пред'явлено вимогу припинити знущання над Савченко та іншими незаконно утримуваними громадянами України - політичними в'язнями Росії, негайно звільнити їх і повернути в Україну.