Українські розробники створили першу соціальну арт-мережу

Додаток ODA (One Day Auction) створений для всіх, хто цікавиться мистецтвом, та дозволяє лайкати, коментувати, продавати, купувати та читати про митців та мистецтво

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Українські розробники створили соціальну арт-мережу, інвестиціями у яку зараз цікавляться найбільші світові компанії. Додаток називається ODA – One Day Auction. 

На перший погляд ODA – це поєднання Instagram та відомих майданчиків з продажу предметів мистецтва онлайн – Paddle8, ArtNet, Artsy, Saatchi Online. І все ж українці пішли далі – створили широку онлайн арт-ком'юніті, учасниками якої можуть стати всі, кому цікаве мистецтво.

Контент додатку оновлюється щодня. Нова соціальна арт-мережа дозволяє користувачам лайкати, коментувати, продавати, купувати, читати про художників, скульпторів, галереях, аукціонних будинках. В останніх двох є свої переваги – для них це ще один майданчик для демонстрації і продажу робіт.

Втім, подумали розробники і про користувачів: вони отримують можливість ознайомитися з асортиментом галерей, аукціонних домів, приватних дилерів з України (а через півроку і з усього світу), зрозуміти, що зараз актуальне та придбати вподобаний предмет мистецтва.

Ціновий діапазон на ODA – від $50 до $10 000. "У найближчі півроку-рік ми розширимо асортимент всім, що можна колекціонувати – від предметів декоративно-прикладного мистецтва та живопису до раритетних автомобілів і колекційних вин", – підкреслює провідний розробник ODA Владислав Янчевський.

Додаток, створений українцями, працює з усіма видами мобільних платформ, включаючи Web. Він є безкоштовним для усіх користувачів.

Початкові інвестиції в проект склали $200 тис. "Зараз ми ведемо переговори з великими світовими компаніями, які дуже зацікавлені в подальших інвестиціях в наш продукт у розмірі $2 млн", – зазначає CEO One Day Auction Ольга Нікітова.