Яценюк звільнив керівництво Мінекології за тендерні махінації

За результатами службового розслідування, прем'єр-міністр вирішив звільнити керівництво Мінекології, яке могло призвести до розтрачання державного бюджету на суму 550 млн грн

Про це прем'єр-міністр України повідомив на засіданні уряду, передає Еспресо.TV.

За результатами службового розслідування, ДФС і Нацполіція встановили численні порушення у проведенні тендеру, це призвело до відсутності контролю і службового недбальства з боку в.о. голови Мінекології та природних ресурсів Курикіна та в.о. директора департаменту кліматичної політики Вежніна.

За інформацією Нацполіції, зазначені посадові особи неодноразово попереджались усно та письмо про факти діяльності господарських суб’єктів, які мають ознаки фіктивності і потребують додаткової перевірки, але Курикін та Вежнін свідомо ігнорували попередження і не вжили відповідних заходів, що призвело до фіктивного використання державних коштів.

"Загалом на тендер було заявлено 8 компаній, 6 з яких реальні підприємства, які працюють у сфері освітлення, які вигравали тендери, які мають 10 млн обороту, а дві абсолютно однакові", - повідомив Яценюк.

Голова уряду відправить документи корупційних схем під час проведення тендеру до Антикорупційного бюро.