Генпрокуратура повторно попросить Іспанію видати Колобова

Генеральна прокуратура чекає на офіційну відповідь іспанських правоохоронців стосовно екстрадиції екс-міністра фінансів Юрія Колобова

Про це повідомив начальник Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Ми надіслали пакет документів, який передбачений міжнародними договорами: повідомлення про підозру, документи про арешт і клопотання про екстрадицію Колобова. Інших документів іспанська сторона не вимагала", - заявив Горбатюк, коментуючи рішення Національної судової палати Іспанії стосовно невидачі колишнього міністра через недостатнє розслідування справи в Україні.

Він зазначив, що Іспанія розглядала справу Колобова з березня 2015 року. "За 10 місяців слідство просунулося у зборі доказів, але правоохоронці Іспанії не просили надати додаткові докази", - сказав Горбатюк.

За його словами, іспанські правоохоронці також не відповіли на запит ГПУ про причини затримки екстрадиції Колобова.

"Ми слали запит, що тривалий час немає відповіді на клопотання про екстрадицію, і просили повідомити, як розвивається справа, чи щось від нас потрібно. Відповіді немає. Це, на жаль, відбувається неодноразово в практиці міжнародно-правового співробітництва. Ми можемо тільки чекати, а не кричати і бити в барабани, що вони нас ігнорують", - наголосив слідчий.

Горбатюк додав, що слідство повторно направить пакет документів в Іспанію після отримання офіційної відповіді про відмову в екстрадиції Колобова.

"На наше клопотання про екстрадицію вони обов'язково нададуть своє рішення. Ми подивимося, що їм не вистачає, і направляємо запит повторно", - резюмував він.