Майкла Джексона у драматичній комедії зіграє білошкірий актор

Джозеф Файнс виконає роль поп-короля у стрічці "Елізабет, Майкл і Марлон", в основі якої лежать реальні події

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Independent.

Британський актор Джозеф Файнс зіграє американського поп-співака Майкла Джексона в драматичній комедії про пригоди Джексона, Марлона Брандо і Елізабет Тейлор під час терористичної атаки 11 вересня 2001 року.

"Це забавний, легкий і лукавий фільм про те, що собою представляли ці знамениті люди. Це прекрасна і гостра історія про їхні взаємини", - прокоментував новий проект Файнс.

Телефільм "Елізабет, Майкл і Марлон", заснований на реальних подіях, розповідає історію, що трапилася з акторами Марлоном Брандо і Елізабет Тейлор, що вирішили відвідати концерт Джексона в Нью-Йорку. Їхній візит до Нью-Йорка збігся з атакою терористів, тому кінозірки вирішили взяти з собою Майкла Джексона і тікати з міста в Сан-Франциско на орендованій машині.

Роль Брандо в новому фільмі виконає Брайан Кокс, який грав Агамемнона в картині "Троя" і Кутузова в новому британському серіалі "Війна і мир". Елізабет Тейлор зіграє Стокард Ченнінг, відома з музичного фільму "Бріолін".

Джозеф Файнс, брат актора Ральфа Файнса, грав у таких картинах, як "Закоханий Шекспір" та "Чужа країна". Одна з його недавніх ролей - монсеньйор Тімоті Говард в серіалі "Американська історія жахів".

Користувачі соціальних мереж розгорнули дискусію, пов'язану з вибором британського актора Джозефа Файнса на роль поп-співака Майкла Джексона. Багато хто відзначив, що таке рішення ображає всіх чорношкірих, оскільки музикант народився в афроамериканській родині.

Деякі інтернет-користувачі закликали бойкотувати майбутній фільм.

Сам актор зізнався, що був украй здивований запрошенням зіграти поп-короля. "Я білий хлопець з Лондона і так само шокований, як, мабуть, і всі", - пояснив Файнс.

Інші учасники дискусії підтримали вибір творців картини, визнавши, що "вибілити" чорношкірого актора, щоб він був схожий на Джексона, набагато важче, ніж поставити перед камерою білого.

Дата виходу нового фільму поки не оголошена. Передбачається, що прем'єра відбудеться в 2016 році.