Швеція депортує десятки тисяч мігрантів

Міністр внутрішніх справ Швеції Андерс Ігеман заявив, що влада країни має намір депортувати близько 80 тисяч осіб, які претендували на статус біженця, але яким в цьому було відмовлено

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

За словами міністра, для депортації будуть зафрахтовані чартерні авіарейси, і на цю операцію піде кілька років.

У 2015 році 163 тисячі людей попросили притулку в Швеції. На даний момент було розглянуто 58,8 тисяч прохань, 55% з них були схвалені.

На початку січня Швеція ввела тимчасову перевірку документів на кордоні з Данією. Тепер всі, хто прибувають на автобусах, поїздах і судах з півдня, не зможуть потрапити у Швецію без відповідних дозволів.

Низка членів уряду передбачає, що великий приплив людей за короткі проміжки часу може представляти загрозу для національної безпеки та громадського порядку.

Правозахисники, зі свого боку, побоюються, що Стокгольм стає глухим до сподівань біженців.

Також, за даними влади країни, зростає число дітей, які прибувають у Швецію без супроводу дорослих, і це серйозно збільшує навантаження на соціальні служби.

Як кажуть в міграційному відомстві, лише за минулий рік у королівство прибуло 33 тисячі неповнолітніх.

Глава шведської поліції попросив додатково залучити понад 4 тисячі співробітників правоохоронних органів для боротьби з тероризмом, депортації мігрантів і контролю за центрами утримання біженців.