Суд призупинив процес виборів до районних рад Києва

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Центральній виборчій комісії України здійснювати будь-які дії щодо перших виборів районних у місті Києві рад, призначених на 27 березня

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера, передає Еспресо.TV.

"27 січня 2016 року на підготовчому засіданні одноосібною ухвалою судді Огурцова клопотання позивача щодо забезпечення позову у виборчому процесі задоволено в повному обсязі. Тобто ЦВК заборонено вчиняти будь-які дії щодо перших виборів депутатів районних у місті Києві рад аж до вступу в силу постанови суду за результатами розгляду позову", - написав він.

Магера зазначив, що адміністративний позов на постанову ЦВК від 25 грудня 2015 року про вибори до райрад Києва був поданий громадською організацією "Наждак", яка, за його словами, зареєстрована в одній з квартир будинку на Борщагівці.

Наступне засідання суду, яке також буде підготовчим, призначено на 9 лютого, коли закінчаться всі строки для подання кандидатур до складу районних у місті Києві виборчих комісій та формування ЦВК нового складу цих тер виборчкомів, наголосив заступник голови ЦВК.

Крім того, суд відхилив клопотання ЦВК про притягнення Київської міської ради в якості третьої особи в судовому процесі.

Магера заявив, що їм буде підписана і подана 28 січня апеляцію в Київський апеляційний адміністративний суд на рішення Окружного адмінсуду Києва.