У канадському парламенті закликали не скасовувати санкції проти Росії

До повного виведення усіх російських підрозділів з території України та повернення під її контроль Криму скасовувати санкції проти Росії не можна

Про це під час свого виступу у федеральному парламенті Канади заявив тіньовий міністр оборони Джеймс Безан, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Я закликаю уряд зберігати усі санкції проти РФ і фізичних осіб, відповідальних за анексію Криму та вторгнення на Донбас, допоки усі збройні підрозділи не будуть прибрані з української території", - сказав Безан.

Він додав, що дії Росії свідчать про її небажання дотримуватися міжнародного законодавства і визнавати офіційні міждержавні кордони.

"На жаль, прем’єр-міністр Трюдо хоче винагородити РФ, нормалізувавши стосунки у той час, як російський режим продовжує постачати озброєння та живу силу в горнило конфлікту на Сході України", - наголосив депутат.

Він нагадав про рішучу підтримку, яку надавав Україні попередній уряд на чолі зі Стівеном Гарпером.

"Попередній Консервативний уряд був світовим лідером у наданні економічної, військової та дипломатичної підтримки нашим українським союзникам. Ми дуже чітко заявили, що ніколи не визнаємо незаконну анексію Криму, незалежно від того, триватиме вона 5 місяців чи 50 років", - підсумував тіньовий міністр оборони.

Присутні у залі депутати федерального парламенту Канади стоячи аплодували заяві Безана.