На Миколаївщині кількість загиблих від грипу збільшилась до 5 людей

В Миколаївській області кількість зареєстрованих з початку року летальних випадків, пов’язаних із захворюваністю на грип, збільшилась до 5

Про це повідомили у прес-службі Миколаївської облдержадміністрації, передає Еспресо.TV.

Перші 4 випадки мають штам вірусу пандемічного грипу, останній випадок, який був підтверджений лабораторними дослідженнями, не має такого штаму.

За останню добу в області зареєстровано 1532 випадки захворювання на грип та ГРВІ, з них 868 дітей. Крім того, за добу 170 осіб, з яких 60 – діти, було госпіталізовано.

"Темпи приросту захворюваності за останню добу в порівнянні в попередніми становлять мінус 7,9%. Кількість захворілих зменшується, і можна констатувати, що в рівній мірі хворіють, як дорослі так і діти", – сказала заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська.

За її словами з початку епідсезону на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 76 тис. миколаївців та жителів області, з яких 53 тис.і – це діти до 17 років.

Рівень захворюваності на грип та ГРВІ по області нижче порогового на 6,4%. У різних районах ситуація різниця. Так, зареєстровано перевищення порогового рівня захворюваності у Арбузинському (+87,4%) і Казанківському (+67,3%) районах.

Все по темі: Епідемія грипу в Україні.