Німецька прокуратура остаточно поховала російський фейк про "зґвалтовану мігрантами Лізу"

Прокуратура Берліну встановила, де провела 30 годин 13-річна російськомовна дівчинка Ліза, через зникнення якої стався дипломатичний скандал між Росією та Німеччиною

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Berliner Zeitung.

Прокуратура Берліну провела ретельне розслідування випадку з нібито зникненням та зґвалтуванням мігрантами дочки росіян, які живуть у Німеччині.

Вивчивши телефон дівчини, слідчі з'ясували, що 13-річна Ліза провела ніч у свого 19-річного знайомого. Додому вона йти побоялася через проблеми в школі. У хлопця вона провела ніч 11-го та 12 січня. Жодних доказів сексуального злочину або сексуального контакту не встановлено.

Також у квартирі знайомого дівчини знайшли її речі.

Зокрема, в сюжеті журналіста "Першого каналу" Івана Благого розповідалося про те, що "мігранти в Німеччині почали ґвалтували неповнолітніх дітей", а поліція нічого не робить. Далі розповідалося, що 13-річна Ліза була викрадена 11 січня мігрантами на 30 годин та зґвалтована. Благой наголошував, що люди почуваються беззахисними перед мігрантами і повинні захищатись самі.

Сама Ліза представила чотири різні версії свого зникнення.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звинуватив Німеччину в приховуванні інформації про зникнення Лізи. "Сподіваюсь, що не буде повторення випадків, як з нашою дівчинкою Лізою, коли новина про те, що вона зникла, дуже довго приховувалась з якихось причин", - сказав він.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив у відповідь, що Росія немає ніяких підстав використовувати випадок для "політичної пропаганди", щоб підживлювати і без того складну дискусію щодо мігрантів у Німеччині.