До чого призведуть великі торги щодо майбутнього переформатування уряду та коаліції

У своїй програмі "5 подій" Вадим Денисенко говорить про те, що спроби зміcтити Яценюка не завершилися, а з гарячої публічної фази перейшли в кулуари

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Минув другий тиждень прем'єріади. Якщо коротко підсумувати все те, що відбулося, то в сухому залишку ми маємо наступне. По-перше, Яценюка ніхто не міняє. По-друге, половина уряду буде змінена. По-третє – Ляшко дуже хоче знову потрапити в коаліцію і виторгувати собі якийсь портфелик. Із дрібниць – зміни в Конституцію з питань децентралізації переносяться на невизначений термін", - говорить Вадим Денисенко.

Відбулася заморозка нинішнього статуса-кво, констатує він.

"Той, хто вважає, що спроби змінити Яценюка завершилися, глибоко помиляється. Просто з гарячої публічної фази вони перейшли в кулуари. І протягом наступних тижнів ми побачимо ще не одну спробу прибрати голову уряду", - вважає Денисенко.

"Попередній план дій коаліціантів наступний: уряд звітує в середині лютого. Парламент або не зможе проголосувати за звіт, або визнає роботу незадовільною. Коаліція проголосує за нових міністрів. А після цього парламент не зможе проголосувати за нову програму дій уряду. Простіше кажучи, індульгенції ще на один рік Яценюк не отримає", - додав він.