Керрі порівняв війну в Сирії з Другою світовою

У своєму виступі 31 січня щодо ситуації в Сирії держсекретар США Джон Керрі порівняв гуманітарну катастрофу в арабській країні з наслідками Другої світової війни

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Українську правду".

Держсекретар США Джон Керрі закликав сторони конфлікту у Сирії до негайного припинення військового протистояння.

За його словами, 13,5 мільйонів сирійців потребують термінової гуманітарної допомоги, з них 6 мільйонів - діти. Він зазначив, що інколи діти змушені їсти траву і листя.

"Світ має прагнути  одного напрямку - завершення війни. Немає військового вирішення для цього конфлікту", - сказав Керрі.

"В останні місяці було запущено масштабну дипломатичну ініціативу, спрямовану на деескалацію сирійської кризи.  Представники режиму та опозиції планують почати переговори в Женеві під егідою ООН. Я звертаюся до обох сторін вести серйозні переговори. Світ сподівається, що  обидві сторони діятимуть швидко, аби задовольнити потреби мільйонів сирійців та відновити мир", - зазначив держсекретар США.

"Без проведення переговорів висока вірогідність, що  кровопролиття затягнеться дуже на довго. Закликаємо сторони конфлікту до Женеви, щоб ухвалити перші термінові заходи. Не втратьте шанси, які надає цей момент", - підсумував глава Держдепу США.