Українські дипломати просять французький телеканал відмовитися від трансляції брехливого фільму про Майдан

Посольство України у Франції просить найбільший розважальний телеканал країни Canal+ відмовитися від трансляції стрічки "Україна, маски революції", знятої в дусі російської пропаганди

Про це написано на сторінці посольства України у Франції в Facebook повідомляє Еспресо.TV.

"Ми були розчаровані, коли дізнались, що 1 лютого Canal+  у рамках спеціального розслідування надає ефір документальному фільму "Україна, маски революції", який дає глядачеві помилкове уявлення про ситуацію в Україні", - йдеться в заяві посольства.

 

Картина розповідає про Революцію Гідності як про спецоперацію спецслужб США, що співзвучно тезам російської пропаганди.

Посольство звернулось з листом до голови Наглядової ради групи Canal+ Вінсента Боллоре. Також воно запропонувало добірку документальних фільмів про події в Україні, які, як сподіваються дипломати, будуть показані в ефірі Canal+.

"Версія пана Морейри (режисера стрічки. – Ред.) про події в Україні, у тому числі про незаконну анексію Криму, - це солодка музика для вух прихильників теорій змови і російської пропаганди",  - наголошується в заяві.

"Це не плюралізм медіа, а обман, і ми радимо Canal+ переглянути можливість розповсюдження цього фільму", - йдеться в листі дипломатів.