Колишнього главу МВФ судитимуть за шахрайство

Іспанець Родріго Рато, який з 2004 по 2007 рік обіймав посаду директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду, постане перед судом, його звинувачують у шахрайстві з кредитними картками

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Російську службу ВВС.

У понеділок, 1 лютого, Вищий суд Іспанії заявив про відкриття справи проти Рато і ще кількох десятків осіб, які використовували кредитні картки банку Bankia для оплати власних витрат. Всі вони входили до ради директорів або керівництва банку.

Родріго Рато очолював банківську групу до 2012 року. Саме після його відходу Bankia зіткнулася з серйозними фінансовими проблемами і попросила допомоги уряду. Тоді з'ясувалося, що у банку були проблеми зі звітністю. У результаті банк був частково націоналізований. Допомогу банківській системі Іспанії довелося надавати з фондів ЄС. Це стало одним з витків кризи в єврозоні, а сама Іспанія опинилася на межі банківської кризи.

За даними видання, суд почав розслідування розміщення акцій банку на біржі в середині 2011 року, що також проходило за участю Рато. Рато загрожує 4,5 роки в'язниці. Колишній чиновник заперечує всі звинувачення.