Між Росією та Польщею припинився рух вантажівок

З лютого автоперевезення між Росією і Польщею припинять, доки країни не погодять квоти дозволів на проїзд

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Російський Мінтранс і Міністерство інфраструктури та будівництва Польщі не змогли домовитися про продовження дозволів для транспортних компаній на 2016 рік.

З 1 лютого, коли закінчується термін діючих дозволів, російські фури не зможуть заїхати на територію Польщі, а польські - до Росії. Якщо домовитися не вдасться, витрати російських перевізників можуть зрости на 8 млрд рублів. Поки що сторони домовилися лише про те, що всі російські машини, які знаходяться зараз у Польщі, зможуть повернутися в Росію до 15 лютого за дозволами 2015 року.  

Кількість дозволів на в'їзд великовантажних країни погоджують щорічно. Порядок погодження встановлено міжнародними договорами.

Сторони вже не вперше не можуть домовитися щодо квот дозволів. Наприклад, автоперевізники обох країн призупиняли роботу через відсутність продовження дозволів з 16 січня до 2 лютого 2011 року.  

Згідно повідомлення на сайті польського Міністерства інфраструктури, наступний раунд переговорів відбудеться у Варшаві 1 лютого. Росію на зустрічі представлятиме заступник міністра транспорту Микола Асаул, Польщу - заступник міністра інфраструктури та будівництва Єжи Шміт.

На двох попередніх зустрічах, 21-22 грудня у Варшаві та 21 січня в Світлогорську (Калінінградська область), рішення знайти не вдалося.