"Газпром" отримав позов на 759 млн євро за відмову від "Південного потоку"

Закриття проекту "Південний потік" обернулося першим великим позовом для "Газпрому"

Про це стало відомо РБК, передає Еспресо.TV.

Італійський підрядник Saipem подав заяву щодо арбітражного розгляду при Міжнародній торговій палаті в Парижі проти підконтрольної "Газпрому" компанії South Stream Transport B.V. в листопаді 2015 року. Це випливає з матеріалів, підготовлених підрядником для інвесторів. Компанію Saipem було обрано для будівництва підводної частини газопроводу.

South Stream Transport - оператор будівництва підводної частини "Південного потоку", яка мала пройти по дну Чорного моря в обхід України, але так і не була реалізована. Saipem вимагає від нього 759 млн євро.

Компанія уточнює, що цю скаргу можуть включити в загальний позов про стягнення збитків за розірвання контракту і неустойки з дочірньої структури "Газпрому", сума збитку підрахована ще не повністю.

Вже 15 грудня South Stream Transport був повідомлений про арбітражний процес, що готується. South Stream Transport намагався домовитися про врегулювання суперечки мирним шляхом, але італійський підрядник вирішив судитися.

South Stream Transport має намір захищати свої інтереси і повністю оскаржує претензії Saipem. Деталі судового процесу представник South Stream Transport коментувати відмовився.