Росія продовжує бомбити помірковану опозицію Сирії, - прем’єр Туреччини

Авіаудари росіян б’ють по регіонах, де проживають дружні Туреччині туркмени та поміркована опозиція

Про це заявив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу під час візиту в Саудівську Аравію, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Daily Sabah.

"Коли йдеться про місця, по яким наносить авіаудари Росія, зрозуміло, що вона не має добрих намірів у Сирії", - сказав Давутоглу.

Турецький прем’єр уточнив, що останні авіаудари були нанесені по туркменським районам на півночі провінції Латакія. Також вони були нанесені по поміркованій опозиції, яка веде бої одночасно з режимом Асада та терористами "Ісламської держави".

Давутоглу підкреслив, що Туреччина продовжить підтримувати сирійський народ у боротьбі з режимом, Дайєш (арабська назва "ІД". - Ред.) та закордонними силами і державними елементами, які націлені на окупацію країни.

"Ми ще раз попереджаємо Росію, що шкода, яку вона наносить опозиції та вороже ставлення до турецького повітряного простору не підуть їй на користь", - сказав голова турецького уряду.

Коментуючи останнє вторгнення Росії в повітряний простір Туреччини, Давутоглу сказав, що Росії не вдасться приховати порушення або сказати, що його не було. Він наголосив, що порушення тривало дуже короткий проміжок часу та було зафіксовано радарами Туреччини і НАТО. Анкара не збирається посилювати напругу, але має намір захищати свій повітряний простір, сказав Давутоглу.