Старша дочка Путіна за життя змінила сім прізвищ, - ЗМІ

Старша дочка президента Росії Володимира Путіна Марія змінила сім прізвищ протягом життя

Про це йдеться в розслідуванні видання The New Times, повідомляє Еспресо.TV.

Автори статті стверджують, що Марія Путіна з 2006-го по 2011 рік навчалася в МДУ на факультеті фундаментальної медицини під прізвищем Воронцова. Крім цього імені Марія Путіна також використовувала ще чотири прізвища, які видання не наводить.

Марія Путіна заміжня за голландським підприємцем Йоррітом Фаассеном, прізвище якого вона тепер носить, стверджує журнал. У 2007 році Фаассен працював в "Газпромі" директором з розвитку бізнесу, а після - заступником голови ради директорів консалтингової компанії "МЕФ Аудит".

Під час навчання в МДУ Марія Воронцова разом з подругами вирушила в круїз по Середземному морю на яхті класу люкс Aria, під час якого зайшла в Монте-Карло, Італію, Францію та Іспанію. За інформацією видання, оренда цієї "мегаяхти" коштує 35-45 тисяч євро на тиждень.

Після закінчення МДУ з червоним дипломом Марія стала аспірантом Ендокринологічного наукового центру (ЕНЦ. - Ред.) МОЗ Росії, який очолював її науковий керівник академік Іван Дєдов.

Після початку аспірантури старшої дочки президента Дєдов став главою Російської академії медичних наук, а його син Дмитро - суддею від Росії в Європейському суді з прав людини в Страсбурзі, стверджують автори розслідування. Крім того, в цей же час МОЗ прискорив будівництво Інституту дитячої ендокринології при ЕНЦ, в якому працювала Путіна.

Видання зазначило, що в 2015 році в житті Марії Путіної "відбулися важливі події: вона народила дочку і стала кандидатом медичних наук Марією Фаассен". Тоді ж її перестали бачити в будинку на Новінському бульварі, в якому вона жила близько чотирьох років.

The New Times згадав у розслідуванні про смаки старшої дочки Путіна: їй подобаються фільми "Матриця", "Дюна", "Шоколад", англійська телепередача "Маленька Британія", письменники Герман Гессе, Олдос Хакслі та Артур Голден ("Мемуари гейші").