Кадиров згадав про свободу слова через видалення відео із соратником Нємцова

Лідер Чечні Рамзан Кадиров заявив, що видалення відео з російським опозиціонером Михайлом Касьяновим адміністрацією сайту Instagram порушує свободу слова

Про це Кадиров написав на своїй сторінці у Instagram, повідомляє Еспресо.TV.

"Я завжди чесно і відкрито висловлюю і пишу свою думку. Але варто було мені сказати кілька слів про ланцюгових псів США, як вони тут же видалили пост в Instagram", - йдеться в його пості.

"Ось вона хвалена свобода слова по-американськи! Можеш писати що завгодно, але не чіпай собак Америки, друзів Держдепу і Конгресу. Про кого я кажу, ви прекрасно знаєте!" - додав чечнський лідер.

Кадиров 1 лютого опублікував у своєму Instagram відео, на якому Касьянов і журналіст Володимир Кара-Мурза-молодший присутні з візуальним ефектом "під прицілом". Відеозапис супроводжувалася підписом: "Касьянов приїхав до Страсбурга за грошима для російської опозиції. Хто не зрозумів, той зрозуміє!".

Касьянов і Кара-Мурза-молодший оцінили публікацію Кадирова як підбурювання до вбивства. Кара-Мурза-молодший заявив, що в найближчі дні опозиціонери подадуть заяву в правоохоронні органи з проханням провести перевірку і в разі необхідності порушити кримінальну справу.

У понеділок ввечері відеозапис зник з Instagram Кадирова. Представник сервісу Instagram пояснив, що ролик був видалений самою соцмережею за порушення правил сервісу.