ГПУ клопотатиме про повторне відсторонення Вовка

Генеральна прокуратура України повторно звернеться до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) з клопотанням про відсторонення судді Печерського районного суду Києва Сергія Вовка

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГПУ.

"Прокуратура Києва здійснювала досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням судді Вовка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що Вишгородський районний суд Київської області повернув обвинувальний акт стосовно Вовка для доопрацювання. На зазначене рішення суду прокурором внесено апеляційну скаргу, яка в даний час ще не розглянута. Зараз суддя Вовк має статус обвинуваченого у вказаному кримінальному провадженні.

Також, в кінці 2015 року Вищий адміністративний суд України скасував рішення ВККСУ про відсторонення Вовка з посади судді.

"На думку Генеральної прокуратури України, зазначене рішення є обґрунтованим та прийнятим всупереч вимогам чинного законодавства. У зв'язку з цим, після закінчення апеляційного розгляду на ухвалу суду про повернення обвинувального акта для доопрацювання, Генеральна прокуратура України повторно звернеться до ВККСУ з клопотанням про відсторонення судді Вовка від займаної посади", - йдеться в повідомленні.