На London Fashion Week вперше представлять 8 українських дизайнерів

У проекті International Fashion Showcase вперше українська мода заявить про себе настільки масштабно

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі Ukrainian Fashion Week.

8 молодих, проте вже відомих в Україні та за її межами, дизайнерів представлять свої бренди і країну під час London Fashion Week. Зокрема вони покажуть свої роботи в проекті International Fashion Showcase (IFS).

IFS – це щорічна виставка, організована British Council та British Fashion Council і спрямована на підтримку та розвиток молодих дизайнерів усього світу. Україну на міжнародній виставці представлятимуть Маша Рева, Юля Єфімчук, Іван Фролов, Яна Червінська, Яся Хоменко, Лара Квінт, Ірина Джус та Марія Бернар. Кожен із дизайнерів представить фрагменти своєї колекції у просторі спільної інсталяції, унікальну концепцію якої розробили Маша Рева і графічний ілюстратор Love Curly.

Щорічний проект IFS є однією з ключових платформ London Fashion Week, яка відображає симбіоз актуальної моди та сучасного мистецтва. Подія відбуватиметься у стінах одного з найавторитетніших музеїв світу – Somerset House. Талант і перспективи учасників оцінюватиме експертна комісія на чолі із Сарою Мауер (модний критик, контриб'ютор Vogue US та "покровитель молодих талантів" від British Fashion Council).

Ще одна унікальна складова великого проекту Ukrainian Fashion Week у Лондоні – показ колекції Яни Червінської в офіційній програмі London Fashion Week (19 лютого, платформа On|Off). Таку можливість дизайнер отримала завдяки перемозі у проекті Fashion DNA.

У вересні 2015 року на щорічній церемонії нагородження премії Best Fashion Awards дизайнерка Яна Червінська отримала премію "Відкриття року" і була запрошена представниками Британської Ради в Україні для участі в International Fashion Showcase.