У прокат виходить трилер про мирне життя ветерана війни в Афганістані

На екрани українських кінотеатрів 4 лютого виходить романтичний трилер "Меріленд", що став картиною-відкриттям фестивалю "Вечори французького кіно – 2016"

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі "Артхаус Трафік".

У головних ролях знялися Дайан Крюгер та Маттіас Шонартс.

Головний герой фільму – ветеран війни в Афганістані, який страждає на посттравматичний синдром. Цей відбиток залишиться з Вінсентом на все життя. У мирному середовищі він намагається наново навчитися жити й наймається охоронцем до дружини заможної людини. Жінка починає непереборно його приваблювати. 

Прем'єра картини відбулася у секції "Особливий погляд" на Каннському кінофестивалі. Режисеркою виступила француженка Аліс Винокур, яка стоїть за сценарієм іще одного фестивального хіта минулого року – турецької драми, номінованої на Оскар, "Мустанг". 

Меріленд – назва вілли на півдні Франції, де розгортається дія картини. Авторка пояснює, що обрала це слово, бо для французів воно означає щось занедбане, темне, підозріле.

Стрічку побачать глядачі у Києві, Житомирі, Львові, Одесі, Сумах та Харкові. Фільм демонструється українською. У столичному кінотеатрі "Жовтень" покази йдуть мовою оригіналу з українськими субтитрами.