У Маріуполі військових виганяють із кафе, - Білецький

Народний депутат Андрій Білецький заявив, що військовослужбовців у Маріуполі відмовляються обслуговувати та виганяють з закладів харчування

Про це йдеться у заяві народного депутата, яку має у розпорядженні Еспресо.TV.

"У ганебному документі захисники Вітчизни названі "лицами с явной принадлежностью к военизированным формированиям". Хтось може подумати, що мова йде про працівників приватних охоронних фірм або й більше – про ДНРівських бойовиків. Але це не так! Заборона стосується саме українських бійців. Десятки, а може вже й сотні з них, проводячи відпочинок у офіційних звільненнях, за кілька минулих діб зазнали ганебних відмов у обслуговуванні та були видворені з закладів харчування. Підставою став прийнятий місцевою владою "Меморандум", - пише Білецький.

За його словами, це "знущання над українськими військовими".

"Абсолютно не припустимо, щоб купка покидьків – перефарбованих регіоналів на чолі з мером Бойченком - цинічно знущалася над українськими військовими. Це відбувається у прифронтовому українському місті, звільненому та захищеному ціною сотень молодих українських життів, у місті, чий спокій захищає той самий військовик, якому, як тварині, вказали, що його місце на вулиці!" - наголосив народний депутат.

Командир полку "Азов" вважає, що українська громадськість має стати на захист військовиків.

"Якщо командування підписує цей обурливий "Меморандум", якщо боєць обмежений статутом і дисципліною у захисті своєї гідності, то українська громадськість має стати на захист військовиків. Громада має поставити таких можновладців-ренегатів на місце, а ще краще - вказати їхнє місце на тій-таки вулиці, куди вони видворяють фронтовиків. У разі, якщо дію цього «Меморандуму» не буде негайно припинено, ми, українці, це зробимо самі!" - сказав Білецький.

Згідно із заявою нардепа, текст "Меморандуму" направлений до юристів на предмет правового аналізу порушень конституційних прав військовослужбовців.

"У разі не припинення дії "Меморандуму" в частині, що стосується військовослужбовців, ми будемо проводити протести, у тому числі блокування роботи мерії", - додав Білецький.