У Криму намагалися затримати внука Джемілєва

У Криму представники Федеральної міграційної служби приїхали до доньки Мустафи Джемілєва Ельзари Абдулжелілової та хотіли забрати з собою її сина Ерола

Про це повідомила Ельзара Абдулжелілова, передає Еспресо.TV з посиланням на Крим.Реалії.

"Вони сказали, що проводять паспортний контроль, серед них були представники ФМС, від хвилювання я забула з'ясувати їхні прізвища. Кілька людей зайшли в будинок і попросили пред'явити паспорти, переписали дані. Вели себе ввічливо і дуже культурно...Коли вони вже йшли, зацікавилися моїм сином Еролом", - повідомила Ельзара Абдулжелілова.

За її словами, син у цей час спав удома. Він приїхав у Крим на час канікул з Кіпру, де навчається.
Під час перетину адмінкордону між Херсонськой областю і Кримом співробітники прикордонної служби ФСБ затримали його на дві години.

Співробітники ФМС, серед яких був і дільничний, поцікавилися, "чи не приїжджав хтось з родичів останнім часом?"
"Я відповіла, якщо вони мають на увазі мого батька, то ні, він не приїжджав. Тільки мій син", – розповіла жінка.

Після цього співробітники ФМС пішли, однак через деякий час знову повернулися, і, за словами матері, наполегливо просили Ерола "поїхати з ними поговорити".

"Я проконсультувалася по телефону зі знайомими, мені сказали, що нікуди їхати не треба. Ми відмовили їм", – каже Абдулжелілова. На цьому візит був завершений.

Офіційних повідомлень органів ФМС поки немає, зв'язатися з представниками відомства для отримання коментарів поки не вдалося.