Абромавичус назвав Кононенка однією з причин своєї відставки

Голова Мінекономрозвитку Айварас Абромавичус звинуватив нардепа Ігоря Конененка у блокуванні роботи міністра і його команди

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, передає Еспресо.TV.

Абромавичус повідомив про це після своєї заяви щодо відставки.

Зазначимо, Ігор Кононенко - нардеп від Блоку Петра Порошенка, перший заступник голови фракції БПП у Раді. ЗМІ називали Кононенка бізнес-партнером президента Петра Порошенка.

"Ці окремі люди мають імена. І одне ім'я я все-таки хочу назвати. Це Ігор Кононенко. Як представник політичної сили, яка висунула мене на пост міністра, останнім часом він зробив дуже багато для того, щоб заблокувати мою роботу і роботу моєї команди", - заявив він.

За словами Абромавичуса, спочатку підконтрольні Кононенкові депутати від БПП розробили постанову про його відставку і подали її через фракцію "Відродження" до Верховної Ради і за кілька місяців вона зібрала аж 18 голосів.

"Протягом року Ігор Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора Укртрансаміаку. Кононенко був безпосередньо зацікавлений в Укртрансаміаку, де, замість того, щоб скинути з посади регіонала Бондика, завів своїх людей, які спільно з ним керували компанією. Депутат від БПП, безпосередньо підконтрольний Кононенкові, тиснув на призначення в Держзовнішінформі, підприємствах порошкової металургії, Національного агентства з акредитації України", - зазначив міністр.

Також Абромавичус заявив, що кульмінацією "кадрового свавілля" і "прагнення повністю підпорядкувати собі потоки" стало бажання мати "власного" замміністра в Мінекономіки, який відповідав би за "Нафтогаз" та інші державні підприємства.

"Кандидат просто приніс повний пакет документів для призначення і заявив: "Я хочу стати вашим замом. Я в команді Кононенка, і мою кандидатуру вже погоджено нагорі". Після цього мені надійшов дзвінок з АПУ з наполегливою рекомендацією взяти цю людину, а також іще одну – на посаду заступника з оборони. На що я відповів: "Я частиною цього дерибану не буду", - і попросив, щоб мене звільнили з посади. Врешті-решт, Кононенко заявив, що бажає заслухати мій звіт на фракції та розглянути питання про мою відставку. Я вирішив, що полегшу завдання Кононенкові та його команді, і подаю заяву про відставку", - підсумував міністр.