Іноземні журналісти обурені брехливим французьким фільмом про Майдан

Іноземні журналісти, які працюють в Україні, адресували відкритого листа директору французького телеканалу Canal+ через трансляцію фільму Поля Морейри "Маски революції", в якому висловили своє невдоволення перекручуванням подій в Україні

Лист напередодні ввечері опублікував сайт Teleobs за підписом 18 журналістів, які регулярно працюють в Україні, є постійними кореспондентами в Києві та регіонах, повідомляє Еспресо.TV.

"У понеділок, 1 лютого, ми були шоковані документальним фільмом Поля Морейри "Україна – маски революції", трансльованому Canal+", – зазначають журналісти.

За їхніми словами, у стрічці відсутнє розуміння складного питання російсько-українських відносин, має місце плутанина, підкріплена низкою помилок, неперевірена інформація та маніпуляції монтажу. Журналісти також вказують на викривлену подачу інформації про праві радикальні рухи в Україні, мовне питання та подвійне трактування анексії Криму.

Також представники медіа невдоволені тим, як у фільмі висвітлені бойові дії на Донбасі, зокрема участь українських добровольчих батальйонів. Крім того, вони заперечують, що події 2 травня 2014 року в Одесі, як стверджує Морейра у фільмі, не були достатньо вивчені, і визнають, що "ця драма не єдина за останні два роки, яка залишається нез'ясованою".

Іноземні журналісти наголошують, що упродовж останніх двох років вони вивчають перетворення у такій "великій і незрозумілій країні в Європі" і відчули "дискомфорт" та "образу свого покликання" у фільмі Поля Морейри про Україну.