Трампа номінували на Нобелівську премію миру, - ЗМІ

Скандальний кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп потрапив до числа номінантів на Нобелівську премію миру

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на The Independent.

Голова інституту дослідження проблем світу Крістіан Берк Харп Вікен заявив, що особисто бачив лист, в якому говорилося про висунення Трампа як номінанта на премію "за його рішуче прагнення до миру через ідею сили".

У грудні 2015 року вибухнув скандал у зв'язку з заявами Дональда Трампа про те, що мусульманам треба заборонити в'їзд в США. Також він був засуджений за вислови про імміграцію і мексиканських мігрантів - на його думку для боротьби із мігрантами варто побудувати "велику красиву стіну" між США і Мексикою.

За словами Харп Вікена, серед номінантів також є екс-співробітник АНБ, звинувачений у шпигунстві і оголошений в міжнародний розшук Едвард Сноуден. Окрім нього, в премію миру висунуті міністр енергетики США Ернест Моніз і глава Ірану з атомної енергії Алі Акбар Салехі. 

У списку також значиться ім'я Папи Римського Франциска.

Повідомляється, що тисячі людей мають право подати кандидатури для премії миру. Норвезький Нобелівський комітет, як правило, отримує більше 200 заявок.