Цукерберг порахував, коли половина людства "сидітиме" у Facebook

Марк Цукерберг очікує, що за 14 років кількість користувачів Facebook збільшиться до 5 мільярдів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на USA Today.

Таким прогнозом засновник соцмережі поділився у понеділок, напередодні 12 дня народження Facebook, який святкуємо сьогодні. Наразі на сайті зареєстровано понад 1,5 мільярда активних користувачів. Зазначимо, що відповідно оцінок ООН зараз на планеті проживає близько 7 млрд чоловік, і якщо темп росту населення збережеться на відповідному рівні, то до 2024 року населення виросте до 8 млрд.

Він заявив, що завдяки збільшенню кількості користувачів у період з 2011 по 2015 рік  цифрова прірва між ними зменшилася. Таким чином, ступінь розриву (прірва, яка утворюється через відсутність доступу у людей до засобів комунікації, - ред.) скоротилася з 3.74 до 3.57 градусів. 

Також Цукерберг, який нещодавно став батьком, продовжує говорити про свою ідею поєднати мережею весь світ: "Ми хочемо залучити до підключення усе людство, ми будемо робити це в партнерстві з урядами і різними компаніями по всьому світу".

При цьому він не забув згадати і про дрон Aquila, розроблений компанією. Ця працююча на сонячних батареях машина поширює доступ до інтернету у віддалені частини світу.  

Нагадаємо, що вже на початку року власники мережі Facebook похвалилися рекордними прибутками