Третя світова: ВВС показало, як Росія створила в Латвії "ЛНР"

Другий канал телебачення ВВС показав фільм, за сценарієм якого Росія розпочинає ядерну війну з Латвією, щоб створити в ній проросійську "Латгальську Народну Республіку"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Телепроект під назвою "Третя світова війна: в командному пункті" (WW3: Inside the War Room) представляє суто гіпотетичну, вигадану ситуацію.

Зйомки фільму велися протягом декількох годин в одному приміщенні, де засідав "комітет з оборони".

До цього автори фільму провели кілька місяців, вивчаючи ситуацію в регіоні, реальні події минулого, і моделюючи гіпотетичну ситуацію, на яку повинні були реагувати учасники програми.

Спочатку герої фільму відчували себе цілком упевнено, але по мірі входження в створену для них реальність їм ставало все важче.

В кінці герої повинні відповісти "так" або "ні" на питання, чи повинна Британія завдати у відповідь ядерний удар по цілях в Росії.

"Військова гра" ведеться у фільмі за всіма правилами драматичного жанру: актори - часом переконливо, часом не дуже - грають російськомовних жителів Латвії, які відчувають себе в країні громадянами другого сорту.

Скандуючи "Росія! Росія!", натовп переходить до зміни прапорів над будівлею мерії Даугавпілса та взяття контролю не тільки над цим містом, а й над іншими населеними пунктами сходу країни, а також ділянки кордону з Росією.

В кінці серії лунають заклики до якогось Латгало-Російського союзу і проведення референдуму щодо визнання "Латгальської Народної Республіки".