17-річному хлопцю відмовили у терміновій операції в Австрії, через борги інших українців, - посол

17-річному Максиму Стасіву зі Львова, якому необхідна була термінова операція, відмовили в лікуванні в Австрії

Про це повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба, передає Еспресо.TV з посиланням на його Facebook.

Він розповів, що вдалося домовитися про операцію в одній із клінік Австрії. Гроші, необхідні для операції, були зібрані завдяки пожертвуванням.

"Прикладалися великі зусилля, щоб привезти Максима в Земельну лікарню Інсбрука. Лікарі були в повній готовності. Трансплантант теж можна було отримати. А що стосується необхідних коштів – їх збирала вся країна. Була пожертвувана сума 6 млн грн. (€200 тис.)", - написав Щерба в Facebook.

Спочатку сума операції повинна була становити €250 тис., проте пізніше клініка змінила умови операції.

"Лікарня Інсбрука поставила умови: переказ €250 тис. на рахунок лікарні, плюс €250 тис. у формі банківської гарантії від австрійського банку, плюс повернення €61 тис., які заборгували українські пацієнти перед тим, плюс гарантія, що хлопець не залишиться в Австрії", - повідомив посол.

За його словами, фінансова дирекція клініки також подзвонила в австрійське посольство в Києві і вимагала не видавати йому візу до тих пір, поки ці умови не будуть виконані.

За словами посла, такі фінансові умови виявилися непідйомними, і від операції в Австрії довелося відмовитися. Зараз львів'янина відправили на лікування в Індію, де у нього не виникло проблем з візою і банківськими гарантіями.