Від отриманої в дитинстві психічної травми облисів їжак

Співробітники ветеринарної клініки в британському місті Літл Хадхем (графство Хартфордшир) діагностували у їжака облисіння

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Telegraph.

За словами Лінн Гарнер (Lynne Garner), яка очолює волонтерську організацію Herts Hogline, і займається захистом і доглядом за місцевими їжаками, тварина втратила всі свої голки через стрес, який вона пережила в ранньому дитинстві.

Гарнер розповіла, що знайшла маленького їжака на початку вересня 2015 року. У нього була велика інфікована рана, яка утворилася, найімовірніше, через те, що його клюнув птах і їжак почав стрімко лисіти.

"Спочатку ми думали, що це звичайна короста або стригучий лишай, але кілька тижнів тому ветеринар діагностував у нього облисіння. Я ніколи не бачила такого за 25 років спостереження за їжаками", - заявила зоозахисниця.

За її словами, для того щоб знизити рівень стресу в організмі тварини, йому необхідно невелике тепле приміщення, де він міг би спокійно бродити. Жінка написала пост на Facebook, присвячений потерпілому їжаку, і через деякий час місцевий волонтер Монік Блекфорд відгукнулася на заклик і погодилася дати притулок йому у себе до повного одужання.

Гарнер висловила надію, що до березня їжак зможе оговтатися від хвороби і волонтери випустять його на волю.

Фото: telegraph.co.uk