Абромавичус розповів BBC, хто має бути прем'єр-міністром України

За словами міністра економіки Айвараса Абромавичуса, який зі скандалом подав у відставку, Україні конче необхідний уряд технократів, але його в ньому вже не буде

Про це Абромавичус розповів в інтерв'ю Російській службі BBC повідомляє Еспресо.TV.

Міністр розповів, що не збирається міняти свої плани та відкликати заяву про відставку.

"Думаю, всі згодні, що має бути технократичний уряд, який може принести Україні успіх і прогрес. І ми також обговорили (на зустрічі членів уряду з прем'єр-міністром. – Ред), яким може бути цей уряд. Одна з ідей - наступний уряд має бути абсолютно технократичним для більшого успіху і швидкого прогресу", - розповів Абрамовичус.

"І я б запропонував, щоб наступним прем'єром стала Наталія Яресько, нинішній міністр фінансів. Вона повинна отримати повну свободу дій, карт-бланш на призначення міністрів на свій розсуд, без будь-яких політичних чи фінансових впливів або зв'язків", - додав міністр економіки.

За словами Абромвичуса, під час зустрічі з Яценюком та іншими членами уряду "була ідея обговорити список вимог для самого уряду, парламенту, президентської адміністрації, і наполягати на певних етапах, які повинні бути реалізовані якомога швидше".

За його словами, обговорили можливість того, що перший заступник лідера фракції БПП Ігор Кононенко повинен піти з політики.

"А цю можливість слід використовувати для серйозного перезавантаження влади, включаючи заміну генерального прокурора, якого і в суспільстві, і в бізнес-колах вважають неефективним", - зазначив Абромавичус.