ГПУ оголосила підозру у державній зраді ще 50 кримським суддям

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос підписав повідомлення про підозру ще 50 суддям АР Крим та міста Севастополя, які зрадили народові України

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ГПУ.

В ГПУ нагадали про розслідування кримінальних справ по ч.1 ст. 111 КК України (державна зрада) щодо суддів Криму та Севастополя. У травні 2015 року на підставі зібраних доказів Матіосом було підписано повідомлення про підозру у вчиненні державної зради 276 суддям.

В Генпрокуратурі, вже в поточному році, 29 січня, "за результатами об’ємної та кропіткої роботи зі збору доказів", Матіосом підписано повідомлення про підозру ще 50 суддям АР Крим та Севастополя, які зрадили народові України.

"Основна доказова база, яка свідчить про вчинення державної зради суддями, знаходиться на тимчасово окупованій території півострова Крим (рішення, вироки, постанови суддів та інші документи). Дана обставина значно ускладнює розслідування", - підкреслили в Генпрокуратурі.

Звинувачення полягають у тому, що "вони (судді) будучи громадянами України, займаючи посади суддів порушили вимоги ст. 65 Конституції України, якою передбачено обов’язок громадян України щодо захисту Вітчизни, використовували теоретичні знання і практичні навики, отримані в Україні, здійснюють правосуддя від імені Російської Федерації за російським матеріальним та процесуальним правом як судді незаконно створених на тимчасово окупованій території України судових органів".