ГПУ відкрила справу проти мера Запоріжжя

ГПУ розпочала кримінальне провадження щодо міського голови Запоріжжя Володимира Буряка через незаконне звільнення директора департаменту ЖКГ міськради Валерія Безлепкіна

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Тим часом у міськраді зазнають, що діяли в правових рамках. За словами прес-секретаря мера Ольги Мішок, Валерія Безлепкіна звільнили через реорганізацію і ліквідацію посади директора департаменту ЖКГ.

"Офіційно пану Безлепкіну про це було повідомлено, і також, як цього вимагає закон, йому було запропонована інша, вакантна на той час посада. Також є лист, що пан Безлепкін ознайомився з цим наказом від 25 травня 2015-го року", - каже Мішок.

Також зазначається, що міський голова Запоріжжя Володимир Буряк може стати фігурантом і кримінального провадження проти посадових осіб запорізької міськради та металургійного комбінату "Запоріжсталь".

"Підприємство підозрюють у несплаті коштів пайової участі в розвиток інженерно-транспортної і соціальної інфраструктури Запоріжжя. Внаслідок цього бюджет міста не отримав 150 мільйонів гривень", -  зазначив представник Генпрокуратури Владислав Куценко.

Разом з тим, за словами прокурора, хто саме із Запорізької міської ради - чи керівник, чи його заступники, чи інші особи - це будуть визначати під час слідства.

Наразі адвокати Валерія Безлепкіна вимагають відсторонення Володимира Буряка від виконання посадових обов'язків на період слідства та суду.