Кадиров розповів про чеченський спецназ в тилу ІДІЛ

Телеканал "Росія 1" розповів про спецназ, який проходить підготовку в Чечні і діє в тилу "Ісламської держави", забезпечуючи успіхи російської авіації

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК.

Телеканал "Росія 1" показав фрагмент фільму про підготовку під селом Центарой в Чечні бійців спецназу, які зараз діють в Сирії в тилу "Ісламської держави". 

"Прийшов час розповісти про тих, хто забезпечує успіх російської авіації на землі ціною власного життя", - йдеться анонсі фільму, який вийде програмі "Спеціальний кореспондент" 10 лютого о 22:55 за київським часом.

Про підготовку бійців спецназу в Чечні в фільмі говорить глава республіки Рамзан Кадиров.

Голос за кадром стверджує, що ще на самому початку громадянської війни в Сирії, ще до утворення "Ісламської держави", він отримав інформацію про створення на Близькому Сході спеціальних тренувальних таборів для підготовки бойовиків, які сповідують ваххабізм, а "інструктори там були з натівських держав".

У фільмі йдеться про те, що в ці табори були "направлені агенти спецслужб з Чеченської Республіки".

"Про це ще в Росії не знали. Але я теж не знав, що буде ІДІЛ там називатися. Я знав, що готують такі угруповання, тому що я спеціально відправляв туди своїх людей - щоб перевірити, наскільки це правда. І наші хлопці проходили збори на натовських базах і запускали сирійську державу", - говорить Кадиров.

За його словами, таким чином вдалося створити розгалужену агентурну мережу "безпосередньо в самому ІДІЛ". Туди були направлені кращі бійці республіки, які збирають інформацію про структуру, чисельність терористів, визначають цілі для бомбардувань і фіксують їх результати.

У Кремлі цей сюжет не коментують.