Росія продовжує використовувати касетні бомби в Сирії, - Human Rights Watch

Правозахисна організація Human Rights Watch свідчить, що під час останніх військових операцій проти опозиції, які проводять армія Асада та Росія, масово застосовувалися заборонені касетні боєприпаси

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Європейську правду.

За інформацією організації, від 14 ударів з застосуванням касетних бомб у п'яти сирійських провінціях 26 січня  загинуло щонайменше 37 мирних жителів, у тому числі  шість жінок і дев'ять дітей, і десятки поранені.

Організація підкреслює, що нова хвиля активного застосування касетних боєприпасів розпочалася після активізації російських і сирійських військових у встановленні контролю над ключовими стратегічними територіями в провінціях Алеппо, Дамаску, Ідлібі, Хомс і Хамі. Останній наступ в районі Алеппо змусив до втечі з країни щонайменш 20 тис. людей.

Також повідомляється, про зафіксовано 7 випадків застосування касетних боєприпасів в ті дні, коли в Женеві відбувалися переговори між представниками опозиції та уряду Асада.

Організація з посиланням на дані місцевих мешканців також повідомляє про численні випадки застосування касетних боєприпасів і в інших регіонах Сирії, які контролює опозиція.