ГПУ не може зробити точну експертизу залишків зброї, з якої вбивали майданівців

Генпрокуратура не зможе на 100% встановити за допомогою традиційних експертиз, чи застосовувалася знайдена зброя в розстрілах на Майдані

За словами голови управління спецрозслідування ГПУ Сергія Горбатюка, ситуацію ускладнює те, що зброю було розпиляно, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Громадське радіо" .

"Щоб порівняти кулю, отриману з тіла потерпілого або на місці події, необхідно зі свола вистрілити експериментально і порівняти ці дві кулі. Оскільки зброя порізана, зробити це буде неможливо. Тому що навіть якщо спаяти, вийдуть нові зазубринки, які будуть залишати інші сліди на пулі ", - пояснив Горбатюк.

У той же час є методики, які дозволять проаналізувати сліди, що залишилися на частинах свола.

Однак розслідування затримується ще й тому, наголосив Горбатюк, що об'єктів, які підлягають лабораторним дослідженням, на місцях масових убивств багато, при цьому правоохоронці мають у своєму розпорядженні всього один спеціалізований мікроскоп.

"У нас в країні є тільки один потужний мікроскоп, який дозволяє якісно, ​​точно і швидко проводити дослідження - в Науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС. Якби такий же був ще і в Науково-дослідному центрі судових експертиз при Мін'юсті, наприклад, то, звичайно ж, було б швидше ", - сказав він.

Горбарюк резюмував, що за таких умов експертизи можуть тривати роками.