Шойгу особисто нагородив російського військового за бій у Дебальцевому

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу нагородив російського військового, якого було поранено під час бою у Дебальцевому на Донеччині

Про це йдеться у розслідуванні блогерів СТІ, передає Еспресо.TV з посиланням на "Дождь".

Блогери дізналися, що в боях за Дебальцеве брали участь військові 6-ї окремої танкової бригади російських Збройних сил.

Вони проаналізували сторінку "ВКонтакте" Євгена Усова - одного з солдатів. За фотографіями і статусами вони з'ясували, що Усов отримав осколкове поранення і не пізніше 14 лютого його привезли в Москву, в військовий госпіталь імені Бурденка.

У госпіталі солдата відвідав міністр оборони Сергій Шойгу і нагородив годинником з емблемою Міноборони. Ці фотографії також є на сторінці Усова.

Команда блогерів робить висновок, що рішення про різку ескалацію конфлікту й атаку на Дебальцеве приймалося російським урядом.

"З огляду на те, що наступ на Дебальцеве почався за часів переговорів президентів Росії і України, важко уявити, що таке рішення могло бути прийнято кимось іншим, ніж президентом Росії Володимиром Путіним. Прояв такої ініціативи з боку міністра оборони Росії могло дуже зашкодити переговорам Володимира Путіна, тому ми вважаємо, що відповідальність за прийняття рішення про атаку на Дебальцеве і замиканні котла несе особисто президент Росії Володимир Путін. Це рішення стало реакцією на дії представників нормандської четвірки і було інструментом тиску і на президента України Петра Порошенка, і на представників Заходу", - йдеться в розслідуванні.